Checklist: goed voorbereid aan de start!

Sta goed voorbereid aan de start van de 11e Ladiesrun Rotterdam. Hier lees je alles wat je moet weten over het programma, parcours en (openbaar) vervoer voor zondag 11 juni.

1. Hoe laat is de warming-up, de start etc. ? 

Programma 5 km

   
09.30 uur Ahoy geopend Ahoyweg 10
10.55 uur Overhandiging Cheque aan Pink Ribbon Voorplein Ahoy
11.00 - 11.15 uur  Warming-up Voorplein Ahoy
11.30 uur Start 5 km Loop  Zuiderparkweg
12.25 uur Laatste finisher Ahoy, hal 6
12.30 uur Prijsuitreikingen 5 km Loop  Ahoy, hal 6
     

Programma 7,5 km

   
09.30 uur Ahoy geopend Ahoyweg 10
12.15 - 12.30 uur  Warming-up Voorplein Ahoy
12.45 uur Start 7,5 km Loop Zuiderparkweg
13.55 uur Laatste finisher Ahoy, hal 6
14.00 Prijsuitreikingen 7,5 km Loop  Ahoy, hal 6
     

Programma 10 km

Gepresenteerd door Garmin

   
09.30 uur Ahoy geopend Ahoyweg 10
13.45 - 14.00 uur  Warming-up Voorplein Ahoy
14.15 uur

Start 10 km Loop Rotterdam
Gepresenteerd door Garmin

Zuiderparkweg
15.35 uur Laatste finisher Ahoy, hal 6
15.45

Prijsuitreikingen 10 km Loop Rotterdam
Gepresenteerd door Garmin

Ahoy, hal 6

Onder voorbehoud van wijzigingen.  

2. Startnummers en Startvakken

De startnummers zijn afgelopen week verstuurd. Mocht je jouw startnummer onverhoopt niet tijdig ontvangen (op zaterdag 10 juni kan het startnummer nog worden bezorgd!) meld je dan op zondag 11 juni tijdig (ca. 1 uur voor de start van jouw afstand) bij het wedstrijdsecretariaat in Ahoy. Dan krijg je ter plekke een nieuw (ander) startnummer.
 
Heb jij je na 16 mei ingeschreven, dan wordt jouw startnummer niet opgestuurd, maar ligt voor je klaar op het wedstrijdsecretariaat in Ahoy bij de balie “Afhalen Startnummers”. Deze startnummers worden op “nummer” uitgegeven (dus niet op naam). Op donderdag 8 juni a.s. krijgen deze deelnemers (die zich dus NA 16 mei hebben ingeschreven) een e-mail met het toegekende startnummer. Onthoud dit nummer, print deze e-mail uit of schrijf het nummer op zodat wij jou ter plekke snel kunnen helpen.


Tijdens de Ladiesrun Rotterdam zijn er startvakken om de doorstroom aan de start en op het parcours te verbeteren. De startvakken zijn ingedeeld op de door jou ingevoerde eindtijd in het inschrijfformulier. Elk startvak is aangeduid met gele doeken en grote zwarte letters. De letter van jouw startvak staat vermeld op je startnummer in een gele cirkel. Mocht je niet in hetzelfde startvak als je moeder, zus, vriedin of collega zijn ingedeeld, dan mag je altijd naar een startvak met een latere eindtijd klaar gaan staan. Bijvoorbeeld jij hebt startvak B, maar je loopmaatje startvak C, dan kunnen jullie beiden starten in startvak C.

Startvak indeling

Startvak

5 kilometer

7,5 kilometer 

10 kilometer

Vak A sneller dan 20 minuten sneller dan 35 minuten  sneller dan 45 minuten
Vak B tussen 20 en 30 minuten tussen de 35 en 45 minuten  tussen 45 en 55 minuten
Vak C tussen 30 en 45 minuten tussen de 45 en 65 minuten  tussen 55 en 65 minuten
Vak D     tussen 65 en 80 minuten

3. Bereikbaarheid

Ahoy Rotterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, we adviseren je dan ook om met het O.V. naar de Ladiesrun Rotterdam te komen. Metro- en bushalte Zuidplein is op slechts vijf minuten loopafstand van Ahoy. Voor de dienstregeling kunt u kijken op 9292 en RET

Ahoy is ook gunstig gelegen ten opzichte van alle uitvalswegen. Met de auto neemt u op Ring Rotterdam-Zuid (A15) de afslag Ahoy-Zuidplein en kunt u verder de borden Ahoy volgen. Klik hier voor een routebeschrijving naar de parkeerplaatsen P2 & P3 (de Ahoy-weg is afgesloten tijdens de Ladiesrun). Indien u nog niet in het bezit bent van een parkeerkaart, kunt voor € 12,50 per auto per dag parkeren op deze parkeerterreinen. Lees hier de instructie over het parkeren bij Ahoy.

Op vijf minuten loopafstand kunt u ook terecht in parkeergarage Zuidplein tegen de daar geldende tarieven of op de diverse P+R terreinen, zoals bij de metrostations Slinge en Capelsebrug.

Je kunt natuurlijk ook op de fiets komen!

4. Parcours

Bekijk hieronder de parcourskaarten van alle afstanden.

5 km                                                       

   

7,5 km

 

 
 

10 km

   

 

 


5. Plattegrond

Op de plattegrond vind je alle locaties waar je moet zijn. De warming-up, de start, het wedstrijdsecretariaat, de lockers, de Ladies Fair, maar ook graveerstand voor de medailles, het ophaalpunt voor de presentjes en de Rendez-vous, de plek waar jij je supporters na de finish kan ontmoeten. 

6. Medaille

Alle finishers krijgen na afloop een unieke medaille. Heb jij bij je inschrijving aangegeven dat jij je medaille wilt laten graveren? De graveerstand van Winterman Sport staat op de Ladies Fair in Hal 2. Als je dit niet bij je inschrijving hebt aangegeven, kun je je medaille na afloop alsnog laten graveren voor €8,00.

7. Lockers

Heb je geen locker besteld bij inschrijving, maar wil je er nog wel een huren? Kom op tijd naar de Lockerstand in Hal 3, er zijn op de dag zelf nog 150 lockers te huur voor €5,50.

8. Ophalen running shirt en Pink Ribbon armbandje

Heb je het Pink Running Day shirt besteld bij je inschrijving? Dan kun je deze op 11 juni ophalen bij het wedstrijdsecretariaat. De Pink Running Day shirts zijn niet meer te koop op de dag zelf.  Heb je meer dan € 15,- gedoneerd bij je inschrijving? Ga dan naar de Pink Ribbon stand op de Ladies Fair (Hal 2) om je armbandje op te halen. Weet je het niet meer? Kom dan gerust even langs bij de stand

9. Verzorging onderweg

Tijdens de Ladiesrun Rotterdam vind je de volgende op de volgende locaties verzorgingsposten:
 
5 km Loop
•3 km water
•5 km (finish) water & AA Drink

7,5 km Loop
•2 km water
•4 km water
•7,5 km (finish) water & AA Drink

10 km Loop Rotterdam, gepresenteerd door Garmin
•3 km water
•6 km water
•8 km water
•10 km (finish) water & AA Drink

Tip van de organisatie: drink een halfuur voor de start nog water of een sportdrankje dat je gewend bent te drinken. Tijdens de wedstrijd neem je bij elke verzorgingspost een bekertje water aan en drink je dit helemaal op. Op elke verzorgingspost zijn tevens toiletten (Dixi's) aanwezig.

10. Vragen?

Spreek een “info-medewerker” aan (groen hesjes) die in en om AHOY rondlopen om al jouw vragen te beantwoorden. Voor specifieke vragen over jouw startnummer kun je terecht op het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de garderobe in de entreehal van Ahoy Rotterdam en is op zondag geopend vanaf 9.30 uur”.

11. Weersverwachting en kledingtips

Zondag wordt het zomers warm met geregeld zon. De temperatuur kan oplopen op naar 27 graden.

Lees hier de tips van onze ervaren trainers:

  • Kleed je niet te warm;
  • Zorg dat je voldoende gedronken hebt voor de start;
  • Dat betekent dat  je voor de start van de Ladiesrun Rotterdam ook al moet zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt;
  • Maak gebruik van de verzorgingsposten. Wij adviseren je bij iedere verzorgingspost de tijd te nemen om goed te drinken;
  • Kijk voordat je gaat lopen even naar de exacte locaties van de verzorgingsposten op het parcourskaartje.
  • Pas je tempo aan
  • Geniet!
Sky Radio AA Drink Garmin RTV Rijnmond Pink Ribbon