Praktische info

Afmelden

Indien de Deelneemster verhinderd is aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Ook bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dient te worden bijbetaald.

Ahoy Rotterdam

Heel Ahoy Rotterdam kleurt roze op zondag 11 juni 2017. Voor de start en na de finish kun je in Ahoy terecht voor de kleedaccommodaties, lockers, customer care, gezellige horeca pleinen en de Ladies Fair. De plattegrond van 2017 volgt.

Ahoy Rotterdam bevindt zich op de Ahoy-weg 10, 3084 BA Rotterdam. De loopsters komen via de hoofdingang binnen.

Business Runs

Samen met collega's en relaties kun je deelnemen aan de Business Runs tijdens de Ladiesrun Rotterdam. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km Loop Rotterdam, gepresenteerd door Garmin. 

Categorieën

Op basis van je geboortedatum wordt je ingedeeld in een (leeftijd)categorie. Er zijn echter geen prijzen per categorie, maar overall prijzen voor de snelste drie dames. 

VSR  tot 35 jaar
V35  35 t/m 39 jaar
V40  40 t/m 44 jaar
V45  45 t/m 49 jaar
V50  50 t/m 54 jaar
V55  55 t/m 59 jaar
V60  60 t/m 64 jaar
V65  65 t/m 99 jaar
Datum

De 11e editie van de Ladiesrun Rotterdam vindt plaats op zondag 11 juni 2017.

Event Tee

Ook dit jaar wordt er een exclusief running shirt ontworpen. Het shirt kun je bij je inschrijving bestellen voor € 20,-. Als je het shirt besteld hebt bij inschrijving, vind je hiervoor een bon aan je startnummer. Met deze bon kun je het shirt ophalen bij het wedstrijdsecretariaat op de dag van de Ladiesrun. Bekijk hieronder het ontwerp.

 

 

 

Goed doel

Pink RibbonLadiesrun Rotterdam heeft er voor het elfde jaar voor gekozen Stichting Pink Ribbon te steunen. Deelneemsters aan de Ladiesrun Rotterdam kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan Stichting Pink Ribbon en/of een eigen actie starten!

Herinnering

Je ontvangt na het passeren van de finishstreep een unieke medaille. Deze medaille wordt uitgereikt nadat je bent voorzien van een bekertje water e/o flesje AA Drink.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de 11e Ladiesrun Rotterdam. Er is ook geen daginschrijving.

Kleedgelegenheid

De kleedaccommodatie bevindt zich in Hal 3 van Ahoy Rotterdam. Daarnaast zal er ook een mogelijkheid zijn om je waardevolle spullen in een locker (alleen te bestellen bij inschrijven) achter te laten. Er zijn geen douches aanwezig.

Leeftijd

De minimumleeftijden voor deelname aan de Ladiesrun Rotterdam zijn:

5 km Loop 12 jaar
7,5 km Loop 12 jaar
10 km Loop Rotterdam, gepresenteerd door Garmin 14 jaar
Like2Run

De Ladiesrun Rotterdam is een aantrekkelijke combinatie van samen sporten, winkelen en gezellig bijeen zijn met vriendinnen. Georganiseerd volgens de hoge kwaliteitsnormen van de Like2Run-merkfilosofie.

Lockers

Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om een locker (kluisje) te bestellen. De kosten hiervoor bedragen € 5,50. De locker is 29 cm breed, 25 cm hoog en 50 cm diep. Indien besteld, zit er aan je startnummer een bon, waarmee jij recht hebt op een Locker.

Medaille gravering

Wil jij een uniek persoonlijk aandenken aan je deelname aan de Ladiesrun Rotterdam? Laat dan direct na je prestatie je medaille graveren met jouw eigen naam en finishtijd!

De medaille die je van ons krijgt na de finish kun je ter plekke laten verbijzonderen bij de graveerstand in hal 2. Bij je inschrijving kun je de graving van je medaille bestellen, de kosten hiervoor € 6,50.

Je kunt er op de dag zelf ook nog voor kiezen om je medaille te laten graveren, de kosten hiervoor zijn dan € 8,-. 

 

Medische keuring

De medische commissie zorgt tijdens de Ladiesrun Rotterdam voor een uitgebreid netwerk van medische voorzieningen. Bij elk evenement is deskundig personeel aanwezig.

Lees deze informatie goed!

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop:

1. Als je problemen hebt met je gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)
 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.
 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer jouw tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Rotterdam 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Wil jij goed voorbereid aan de start staan van de Ladiesrun Rotterdam? Dan biedt My Energy Lab het ideale platform om verantwoord en veilig jouw sportieve doel te bereiken met het online trainingsplatform www.myenergylab.be. Je kunt het trainingsschema aanschaffen bij jouw inschrijving. Speciale prijs: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken (normale prijs: € 1,- per week). Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen (nooit nieuwe !) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. Trek absoluut geen gloednieuwe schoenen of sokken aan tijdens de wedstrijd.

5. Heb je een koortsende ziekte (>39°) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop

1. De hoeveelheid die je drinkt is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt,zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met je huisarts.

Wij wensen je veel succes met jouw voorbereiding!

Medische Commissie
J.M. van Ochten, arts

Parcours

Bekijk hier de parcourskaarten. 

Parkeren

Ahoy Rotterdam is gemakkelijk te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplekken aanwezig. Bij je inschrijving kan je een parkeerkaart met korting bestellen voor € 9.-. Het is ook mogelijk om op zondag 11 juni bij Ahoy een parkeerkaart te kopen, alleen betaal je dan het reguliere tarief van € 12,50.

Reis je met het openbaar vervoer, dan adviseren we je bij halte Zuidplein uit te stappen.

Programma

Bekijk het programma van de Ladiesrun Rotterdam 2017.

Rotterdam

Voor en na de Ladiesrun Rotterdam valt er in Rotterdam veel te beleven. Rotterdam is een steeds groter groeiende metropool waar van alles te ontdekken is. Verschillende moderne architectonische hogstandjes maken van de stad een attractie op zich. Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.info.

Start & finish

De start van de Ladiesrun Rotterdam is voor Ahoy, finish is in Ahoy Rotterdam (Hal 6). Ahoy Rotterdam is ook toegankelijk voor toeschouwers! 

Startnummer: Waar moet ik op letten met mijn startnummer?

Het startnummer (incl. BibTag) krijg je uiterlijk in de week voorafgaand aan het evenement thuis gestuurd .

Aan het startnummer zitten verschillende bonnen. Met deze bonnen kan je o.a. na het evenement jouw presentje en indien besteld je t-shirt ophalen.

 

Startvakken

Tijdens de Ladiesrun Rotterdam zijn er startvakken om de doorstroom aan de start en op het parcours te verbeteren. De startvakken zijn ingedeeld op de door jou ingevoerde eindtijd in het inschrijfformulier.

Elk startvak is aangeduid met gele doeken en grote zwarte letters. De letter van jouw startvak staat vermeld op je startnummer in een gele cirkel. Mocht je niet in hetzelfde startvak als je moeder, zus, vriedin of collega zijn ingedeeld, dan mag je altijd naar een startvak met een latere eindtijd klaar gaan staan. Bijvoorbeeld jij hebt startvak B, maar je loopmaatje startvak C, dan kunnen jullie beiden starten in startvak C.

Startvak indeling

Startvak

5 kilometer

7,5 kilometer 

10 kilometer

Vak A sneller dan 20 minuten sneller dan 35 minuten  sneller dan 45 minuten
Vak B tussen 20 en 30 minuten tussen de 35 en 45 minuten  tussen 45 en 55 minuten
Vak C tussen 30 en 45 minuten tussen de 45 en 65 minuten  tussen 55 en 65 minuten
Vak D     tussen 65 en 80 minuten
Tijdregistratie

Bij alle onderdelen van de Ladiesrun Rotterdam zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Tips om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruik maken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?

De brutotijd is de officiële tijd! Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdslimiet

Voor de Ladiesrun Rotterdam gelden de volgende tijdslimieten:

5 km Loop 45 minuten
7,5 km Loop  65 minuten
10 km Loop Rotterdam, gepresenteerd door Garmin 80 minuten
Toiletten

Toiletten vind je op diverse locaties in Ahoy Rotterdam, de start en langs het parcours. Tijdens dit evenement kun je als 'lady' ook gebruik maken van de herentoiletten in Ahoy Rotterdam. De toiletten buiten worden verzorgd door Dixi.

Uitslagen

Alle uitslagen worden direct na afloop van het evenement via deze website gepubliceerd.

Verzorging

Tijdens de Ladiesrun Rotterdam vind je de volgende op de volgende locaties verzorgingsposten:

5 km Loop

 • 3 km water 
 • 5 km (finish) water & AA Drink

7,5 km Loop

 • 2 km water 
 • 4 km water 
 • 7,5 km (finish) water & AA Drink 

10 km Loop Rotterdam, gepresenteerd door Garmin

 • 3 km water 
 • 6 km water
 • 8 km water
 • 10 km (finish) water & AA Drink

Tip van de organisatie: drink een halfuur voor de start nog water of een sportdrankje dat je gewend bent te drinken. Tijdens de wedstrijd neem je bij elke verzorgingspost een bekertje water aan en drink je dit helemaal op. Op elke verzorginspost zijn tevens toiletten (Dixi's) aanwezig.

Wedstrijdsecretariaat

Onze afdeling Wedstrijdsecretariaat is op zondag 11 juni 9.30 uur geopend. Hier kun je terecht voor vragen met betrekking tot jouw deelname en het ophalen van jouw t-shirt (indien besteld). Customer Care is gevestigd in de garderoberuimte direct bij de hoofdingang van Ahoy Rotterdam.

 

Trainingscursus

Gezellig samen lopen en optimaal voorbereid worden op de Ladiesrun Rotterdam? Doe dan mee aan de trainingscursus in aanloop naar de 5 km, 7,5 km of 10 km Loop tijdens de Ladiesrun Rotterdam. Bij inschrijving kun je je aanmelden voor de cursus. Bekijk hier meer informatie over de trainingcursus.

Sky Radio AA Drink Garmin RTV Rijnmond Pink Ribbon