FAQ's

FAQ's

Afstanden

Tijdens de Ladiesrun Rotterdam kun je deelnemen aan een van de diverse afstanden:

  • 5 km Loop (vanaf 12 jaar)
  • 7,5 km Loop (vanaf 12 jaar)
  • 10 km Loop (vanaf 14 jaar)
Afstand wijzigen

Heb je je ingeschreven voor een bepaalde afstand maar wil je deze afstand toch wijzigen? Dat kan via het online inschrijfformulier door in te loggen via jouw persoonlijke account en op zondag 16 juni bij de helpdesk.

Let op: wanneer je een langere afstand gaat lopen dan waarvoor je je hebt opgegeven dient te worden bijbetaald. Wanneer je een kortere afstand gaat lopen wordt geen geld gerestitueerd.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de Ladiesrun Rotterdam. 

BibBits

BibBits is dé manier om jouw startnummer eenvoudig te bevestigen op het shirt. BibBits zijn krachtige magneten waarmee je op een snelle en eenvoudige manier jouw startnummer op je shirt kunt bevestigen - en dat zonder het te beschadigen! De (4) BibBits worden een week voor het evenement opgestuurd naar het door jouw opgegeven adres. 

Prijs van de BibBits: €8,95 incl. BTW en zijn te bestelen t/m 23 mei. 

Business Run

De Business Run is een onderdeel speciaal voor vrouwen uit het bedrijfsleven. De Business Run geeft uitdaging, een mix van sportbeleving en netwerken op een gezellige manier! Loop gezellig samen met je vrouwelijke collega's en/of zakenpartners. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km Loop Rotterdam. Lees hier meer over de Business Run. 

Categorieën

De uitslagen worden zowel per afstand als in leeftijdscatagorie weergeven. Echter, er is alleen een prijsuitreiking per afstand voor de overall winnaressen (1, 2 en 3).

Customer Care

Costumer Care is op zondag 16 juni vanaf 09.00 uur geopend in het Zuiderpark. Voor vragen over jouw inschrijving kun je contact opnemen via het contactformulier.

Datum

De 13e editie van de Ladiesrun Rotterdam- the festival edition is op zondag 16 juni 2019.

Deadline inschrijving

De inschrijving sluit zodra de limiet bereikt is.

Finishfoto

De finishfoto's worden verzorgd door Marathon-Photos.

Goede doel

Ladiesrun Rotterdam steunt ook dit jaar Stichting Pink Ribbon. Deelneemsters aan de Ladiesrun Rotterdam kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan Stichting Pink Ribbon of een actiepagina aanmaken.

Graveren medaille

Wil jij een uniek, persoonlijk aandenken van de Ladiesrun Rotterdam? Laat dan direct na je prestatie jouw medaille graveren met jouw eigen naam en finishtijd! De medaille die je van ons krijgt na de finish, kun je ter plekke laten verbijzonderen bij de graveerstand op de Ladies Fair. Je kunt de gravering van je medaille gelijk bij je inschrijving bestellen, de kosten hiervoor zijn € 6,50. Je kunt er op de dag zelf ook nog voor kiezen om je medaille te laten graveren, de kosten hiervoor zijn dan € 8,-.

Hardloopshirt

Voor de 13e editie is een speciaal shirt ontworpen. Voor slechts € 20,- kan je het speciale Ladiesrun Rotterdam hardloopshirt bestellen bij jouw inschrijving. Indien jij een shirt besteld, dan staat er een afbeelding op jouw startnummer en daarmee kun je jouw shirt zondag 16 juni ophalen in het Zuiderpark.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor de Ladiesrun Rotterdam 

Leeftijden

Minimum leeftijd voor deelname:

  • 5 km: 12 jaar
  • 7,5 km: 12 jaar
  • 10 km: 14 jaar
  • Business Run: 18 jaar 
Medaille

Alle deelneemsters ontvangen een unieke herinneringsmedaille.

Medisch advies

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop:

1. Als je problemen hebt met je gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, en ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

  • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)
  • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.
  • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Den Haag 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training. Wissel  het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. Trek absoluut geen gloednieuwe schoenen of sokken aan tijdens de wedstrijd.

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop

1. De hoeveelheid die je drinkt is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.


Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met je huisarts.

Parcours

De parcoursen van de 13e editie van de Ladiesrun Rotterdam- the Festival edition zijn grotendeels hetzelfde als in 2018. De routes van 5 km, 7,5 km en 10 km lopen geheel door het prachtige Zuiderpark. Klik hier voor de parcourskaarten.

Programma

Bekijk hier het volledige programma (onder voorbehoud van wijzigingen).

Start- en finish

De start- en finishlocatie van de 13e Ladiesrun Rotterdam- the festival edition is Het Zuiderpark.

Startnummer

Als jij je voor 19 mei inschrijft krijg jij je naam op het startnummer gedrukt. Wel zo leuk en handig voor alle aanmoedigingen onderweg. 
Je kunt jouw startnummer ophalen op zondagochtend 16 juni va.09.30 uur in het Zuiderpark.

Studentenkorting

Studenten krijgen korting bij deelname aan de Ladiesrun Rotterdam. Studenten krijgen een korting van € 2,- op hun inschrijfgeld. Als je korting wilt ontvangen als student, dien je voorafgaande aan het evenement al een jaar student te zijn. Als student sta je ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of een Nederlandse HBO-instelling.

Tassenafgifte

Bij je inschrijving kun je een bon voor tassenafgifte bestellen voor €1,50. De tassenafgifte is geopend van 09.30 tot 16.30 uur. 

Tijdlimieten

Hoe lang mag je er over doen?

Afstand   Tijdlimiet
5 km 45 minuten
7,5 km 65 minuten
10 km 80 minuten
Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt gedaan door MyLaps. In het startnummer zit een Bib tag verwerkt waarmee de tijd gemeten kan worden. Deze Bib tag mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Het startnummer en de chip kun je na afloop als aandenken bewaren. De Bib tag is niet herbruikbaar tijdens andere evenementen. MyLaps zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn van jouzelf en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is. 

Toiletten

Toiletten vind je op diverse locaties langs het parcours. In het Zuiderpark staan toiletwagens.

Trainingscursus Rotterdam

Zou jij onder begeleiding van een professionele trainer je willen voorbereiden op de Ladiesrun Rotterdam?
Boek dan bij jouw inschrijving gelijk de trainingscursus.

De 12-weekse cursus vindt plaats in het Kralingse Bos en wordt verzorgd door atletiekvereniging PAC.

De kosten zijn €48,-.

De eerste training is op zaterdag 24 maart.

  

Trainingsdata:

16, 23 en 30 maart 2019

6, 13, 20 april 2019

4, 11, 18, 25 mei 2019

1 en 8 juni 2019

 

Heb jij je al ingeschreven, maar ben je vergeten de cursus te boeken? Geen probleem! Log in op jouw MYLAPS account en schrijf je alsnog in voor de cursus.

Uitslagen

Na afloop vind jij jouw uitslag op de website.

Voorbereiding

Nu jouw inschrijving rond is, ga je de volgende stap zetten in jouw voorbereiding op de Ladiesrun Rotterdam. Wij kunnen jou hiermee helpen samen met de expertise van Energylab professionals en het geven van trainingscursussen. Hieronder lees je daar meer over.

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de Ladiesrun Rotterdam. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie van toepassing. Klik hier voor het volledige wedstrijdreglement. 

Vragen

Voor vragen over jouw deelname, kun je contact opnemen via het contactformulier.