FAQ's

FAQ's

Afstanden

Tijdens de Ladiesrun Rotterdam kun je deelnemen aan een van de diverse afstanden:

 • 5 km Loop (vanaf 12 jaar)
 • 7,5 km Loop (vanaf 12 jaar)
 • 10 km Loop (vanaf 14 jaar)
Afstand wijzigen

Heb je je ingeschreven voor een bepaalde afstand maar wil je deze afstand toch wijzigen? Dat kan via het online inschrijfformulier door in te loggen via jouw persoonlijke account en op zondag 16 juni bij de helpdesk.

Let op: wanneer je een langere afstand gaat lopen dan waarvoor je je hebt opgegeven dient te worden bijbetaald. Wanneer je een kortere afstand gaat lopen wordt geen geld gerestitueerd.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de Ladiesrun Rotterdam. 

BibBits

BibBits is dé manier om jouw startnummer eenvoudig te bevestigen op het shirt. BibBits zijn krachtige magneten waarmee je op een snelle en eenvoudige manier jouw startnummer op je shirt kunt bevestigen - en dat zonder het te beschadigen! De (4) BibBits worden een week voor het evenement opgestuurd naar het door jouw opgegeven adres. 

Prijs van de BibBits: €8,95 incl. BTW en zijn te bestelen t/m 23 mei. 

Business Run

De Business Run is een onderdeel speciaal voor vrouwen uit het bedrijfsleven. De Business Run geeft uitdaging, een mix van sportbeleving en netwerken op een gezellige manier! Loop gezellig samen met je vrouwelijke collega's en/of zakenpartners. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km Loop Rotterdam. Lees hier meer over de Business Run. 

Categorieën

De uitslagen worden zowel per afstand als in leeftijdscatagorie weergeven. Echter, er is alleen een prijsuitreiking per afstand voor de overall winnaressen (1, 2 en 3).

Customer Care

Costumer Care is op zondag 16 juni vanaf 09.00 uur geopend in het Zuiderpark. Voor vragen over jouw inschrijving kun je contact opnemen via het contactformulier.

Datum

De 13e editie van de Ladiesrun Rotterdam- the festival edition is op zondag 16 juni 2019.

Deadline inschrijving

De inschrijving sluit zodra de limiet bereikt is.

Finishfoto

De finishfoto's worden verzorgd door Marathon-Photos. Langs het parcours en voor de finish staan de fotografen van Marathon Photos opgesteld. Zij zijn te herkennen aan de blauwe hesjes. Even lachen dus als je voor bij loopt.

Goede doel

Ladiesrun Rotterdam steunt ook dit jaar Stichting Pink Ribbon. Deelneemsters aan de Ladiesrun Rotterdam kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan Stichting Pink Ribbon of een actiepagina aanmaken.

Graveren medaille

Wil jij een uniek, persoonlijk aandenken van de Ladiesrun Rotterdam? Laat dan direct na je prestatie jouw medaille graveren met jouw eigen naam en finishtijd! De medaille die je van ons krijgt na de finish, kun je ter plekke laten verbijzonderen bij de graveerstand op de Ladies Fair. Als jij je voor 15 mei inschrijft, kun je de gravering van je medaille gelijk bij je inschrijving bestellen. De kosten hiervoor zijn € 6,50. Je kunt er op de dag zelf ook nog voor kiezen om je medaille te laten graveren, de kosten hiervoor zijn dan € 8,-.

Hardloopshirt

Voor de 13e editie is een speciaal shirt ontworpen. Voor slechts € 20,- kan je het speciale Ladiesrun Rotterdam hardloopshirt bestellen bij jouw inschrijving. Bekijk hier de maattabel. Indien jij een shirt bestelt, staat er een afbeelding op jouw startnummer en daarmee kun je jouw shirt zondag 16 juni ophalen in het Zuiderpark.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor de Ladiesrun Rotterdam 

Leeftijden

Minimum leeftijd voor deelname:

 • 5 km: 12 jaar
 • 7,5 km: 12 jaar
 • 10 km: 14 jaar
 • Business Run: 18 jaar 
Medaille

Alle deelneemsters ontvangen een unieke herinneringsmedaille.

Parcours

De parcoursen van de 13e editie van de Ladiesrun Rotterdam- the Festival edition zijn grotendeels hetzelfde als in 2018. De routes van 5 km, 7,5 km en 10 km lopen geheel door het prachtige Zuiderpark. Klik hier voor de parcourskaarten.

Parkeren

Indien je met de auto naar het evenement komt, is het mogelijk om met korting te parkeren in Q-park Zuidplein. 

Parkeren tussen 08.00 – 20.00 uur: € 11

Het bestellen van een parkeerticket met korting doe je eenvoudig via het online inschrijfformulier door in te loggen via jouw persoonlijke account. Bestellen van een parkeerticket is mogelijk tot 3 juni 2019.

In de week voor het event ontvang je per mail een QR-Code. Deze scan je bij binnenkomst van de garage. De inrit print vervolgens een ticket waar je mee uit kan rijden.

Programma

Bekijk hier het volledige programma (onder voorbehoud van wijzigingen).

Start- en finish

De start- en finishlocatie van de 13e Ladiesrun Rotterdam- the festival edition is Het Zuiderpark.

Startnummer

Als jij je voor 23 mei inschrijft krijg jij je naam op het startnummer gedrukt. Wel zo leuk en handig voor alle aanmoedigingen onderweg. 
Je kunt jouw startnummer ophalen op zondagochtend 16 juni va.09.30 uur in het Zuiderpark.

*De startnummers voor de deelnemers van de Business Run worden in de week van 3 juni per post verstuurd. Het parkeerticket voor Qpark Zuidplein zal per e-mail volgen.

Startnummer overdragen

Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het evenement en toch een startnummer hebt gekocht, kun je je startnummer laten overschrijven op een andere naam. 

Het overdragen van een startnummer aan iemand anders is mogelijk tot 5 dagen voor het evenement, tegen een vergoeding van administratiekosten. Deze administratiekosten voor alle onderdelen bedragen € 3,-.

Stappenplan voor overdragen

 1. Log in op je Mylaps account via het online inschrijfformulier op de website. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”:
 3. Vul de naam en het email adres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 4. Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 5. De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 6. Als bij de laatste stap is betaald voor de overdracht is de overdracht geslaagd!​

 

Studentenkorting

Studenten krijgen korting bij deelname aan de Ladiesrun Rotterdam. Studenten krijgen een korting van € 2,- op hun inschrijfgeld. Als je korting wilt ontvangen als student, dien je voorafgaande aan het evenement al een jaar student te zijn. Als student sta je ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of een Nederlandse HBO-instelling.

Tassenafgifte

Bij inschrijvingen t/m 23 mei kun je een bon voor tassenafgifte bestellen voor €1,50. De tassenafgifte is geopend van 09.30 tot 16.30 uur.

Tijdlimieten

Hoe lang mag je er over doen?

Afstand   Tijdlimiet
5 km 45 minuten
7,5 km 65 minuten
10 km 80 minuten
Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt gedaan door MyLaps. In het startnummer zit een Bib tag verwerkt waarmee de tijd gemeten kan worden. Deze Bib tag mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Het startnummer en de chip kun je na afloop als aandenken bewaren. De Bib tag is niet herbruikbaar tijdens andere evenementen. MyLaps zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn van jouzelf en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is. 

Toiletten

Toiletten vind je op diverse locaties langs het parcours. In het Zuiderpark staan toiletwagens.

Trainingscursus Rotterdam

Zou jij onder begeleiding van een professionele trainer je willen voorbereiden op de Ladiesrun Rotterdam?
Boek dan bij jouw inschrijving gelijk de trainingscursus.

De 12-weekse cursus vindt plaats in het Kralingse Bos en wordt verzorgd door atletiekvereniging PAC.

De kosten zijn €48,-.

  

Trainingsdata:

16, 23 en 30 maart 2019

6, 13, 20 april 2019

4, 11, 18, 25 mei 2019

1 en 8 juni 2019

 

Heb jij je al ingeschreven, maar ben je vergeten de cursus te boeken? Geen probleem! Log in op jouw MYLAPS account en schrijf je alsnog in voor de cursus.

Uitslagen

Na afloop vind jij jouw uitslag op de website.

Voorbereiding

Nu jouw inschrijving rond is, ga je de volgende stap zetten in jouw voorbereiding op de Ladiesrun Rotterdam. Wij kunnen jou hiermee helpen samen met de expertise van Energylab professionals en het geven van trainingscursussen. Hieronder lees je daar meer over.

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de Ladiesrun Rotterdam. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie van toepassing. Klik hier voor het volledige wedstrijdreglement. 

Vragen

Voor vragen over jouw deelname, kun je contact opnemen via het contactformulier.