Praktische info

Praktische info

Afstanden

Tijdens de Ladiesrun Rotterdam kun je deelnemen aan een van de diverse afstanden:

  • 5 km Loop (vanaf 12 jaar)
  • 7,5 km Loop (vanaf 12 jaar)
  • 10 km Loop (vanaf 14 jaar)
Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de Ladiesrun Rotterdam. 

Business Run

De Business Run is een onderdeel speciaal voor vrouwen uit het bedrijfsleven. De Business Run geeft uitdaging, een mix van sportbeleving en netwerken op een gezellige manier! Loop gezellig samen met je vrouwelijke collega's en/of zakenpartners. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km Loop Rotterdam.

Categorieën

De uitslagen worden zowel per afstand als in leeftijdscatagorie weergeven. Echter, er is alleen een prijsuitreiking per afstand voor de overall winnaressen (1, 2 en 3).

Datum

De datum van de 14e editie van de Ladiesrun Rotterdam- the festival edition is nog niet bekend.

Finishfoto

De finishfoto's worden verzorgd door Marathon-Photos. Langs het parcours en voor de finish staan de fotografen van Marathon Photos opgesteld. Zij zijn te herkennen aan de blauwe hesjes. Even lachen dus als je voor bij loopt.

Goede doel

Ladiesrun Rotterdam steunt ook dit jaar Stichting Pink Ribbon. Deelneemsters aan de Ladiesrun Rotterdam kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan Stichting Pink Ribbon of een actiepagina aanmaken.

Graveren medaille

Wil jij een uniek, persoonlijk aandenken van de Ladiesrun Rotterdam? Laat dan direct na je prestatie jouw medaille graveren met jouw eigen naam en finishtijd! De medaille die je van ons krijgt na de finish, kun je ter plekke laten verbijzonderen bij de graveerstand op de Ladies Fair. Als jij je voor 15 mei inschrijft, kun je de gravering van je medaille gelijk bij je inschrijving bestellen. De kosten hiervoor zijn € 6,50. Je kunt er op de dag zelf ook nog voor kiezen om je medaille te laten graveren, de kosten hiervoor zijn dan € 8,-.

Hardloopshirt

Voor de 13e editie is een speciaal shirt ontworpen. Het is niet meer mogelijk het shirt na te bestellen.

Inschrijven

De inschrijving voor de 14e Ladiesrun Rotterdam opent in 2020.

Leeftijden

Minimum leeftijd voor deelname:

  • 5 km: 12 jaar
  • 7,5 km: 12 jaar
  • 10 km: 14 jaar
  • Business Run: 18 jaar 
Medaille

Alle deelneemsters ontvangen een unieke herinneringsmedaille.

Parcours

De parcoursen van de 13e editie van de Ladiesrun Rotterdam- the Festival edition zijn grotendeels hetzelfde als in 2018. De routes van 5 km, 7,5 km en 10 km lopen geheel door het prachtige Zuiderpark. Klik hier voor de parcourskaarten.

Programma

Bekijk hier het volledige programma (onder voorbehoud van wijzigingen).

Tassenafgifte

Bij inschrijvingen t/m 23 mei kun je een bon voor tassenafgifte bestellen voor €1,50. De tassenafgifte is geopend van 09.30 tot 16.30 uur.

Ben je vergeten de tassenafgifte bij inschrijving te bestellen? Indien er nog ruimte is kun je ter plekke tassenafgifte bij bestellen voor € 2,- (contant af te rekenen).

Tijdlimieten

Hoe lang mag je er over doen?

Afstand   Tijdlimiet
5 km 45 minuten
7,5 km 65 minuten
10 km 80 minuten
Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt gedaan door MyLaps. In het startnummer zit een Bib tag verwerkt waarmee de tijd gemeten kan worden. Deze Bib tag mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Het startnummer en de chip kun je na afloop als aandenken bewaren. De Bib tag is niet herbruikbaar tijdens andere evenementen. MyLaps zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn van jouzelf en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is. 

Toiletten

Toiletten vind je op diverse locaties langs het parcours. In het Zuiderpark staan toiletwagens.

Uitslagen

Na afloop vind jij jouw uitslag op de website.

Verzorging

Tijdens het evenement vind je waterposten. Tip van de organisatie: drink een halfuur voor de start nog water of een sportdrankje dat je gewend bent te drinken. Tijdens de wedstrijd neem je bij elke verzorgingspost een bekertje water aan en drink je dit helemaal op.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie van toepassing. Klik hier voor het volledige wedstrijdreglement. 

Vragen

Voor vragen over jouw deelname, kun je contact opnemen via het contactformulier.